فهرست مطالب

International Journal of Agricultural Management and Development
Volume:7 Issue: 4, Dec 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/10/02
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مقاله پژوهشی
  • مژگان خوش مرام، امیرحسین علی بیگی، علی اصغر میراک زاده صفحات 395-406

    اگر چه کشاورزی به عنوان یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور، از پتانسیل بالایی برای اشتغال خیل عظیم جمعیت بیکار کشور برخوردار است، اما ناتوانی افراد در تشخیص فرصت های کارآفرینانه موجب شده که علی رغم وجود فرصت های بی شمار در این بخش، سهم بخش کشاورزی از اشتغال کشور روز به روز کاهش یابد. لذا، در شرایط موجود بهبود قابلیت افراد برای تشخیص فرصت های کارآفرینانه کشاورزی می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات کشور باشد. در این میان، سرمایه اجتماعی به عنوان یک منبع غنی از اطلاعات این امکان را برای افراد به وجود می آورد که ترکیبات مختلفی از ابزار- هدف را برای تولید محصولات و یا خدمات جدید در بازارهای ویژه شناسایی نمایند. بنابراین، این مطالعه با هدف واکاوی نقش سرمایه اجتماعی در تشخیص فرصت های کارآفرینانه کشاورزی در استان کرمانشاه انجام شد. جامعه آماری در این پژوهش، کلیه کارآفرینان بخش کشاورزی استان کرمانشاه بودند (136=N) که تعداد 102 نفر از آنان با استفاده از جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان و به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی با انتساب متناسب برای مطالعه انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی آن با استفاده از نظر متخصصان، میانگین واریانس استخراج شده و روایی تشخیصی و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 23 و SmartPLS نسخه 3 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که مولفه های سرمایه اجتماعی (روابط قوی و روابط ضعیف) پیش بینی کننده های اصلی تشخیص فرصت در بین کارآفرینان بخش کشاورزی استان کرانشاه بودند. یافته های پژوهش حاضر در نهایت منجر به ارائه پیشنهادهای کاربردی برای برنامه ریزان، سیاستگذاران و آموزشگران گردید تا به موجب آن نسبت به ترویج و تقویت هر چه بیشتر انسجام و سرمایه اجتماعی در میان افراد جامعه به منظور توسعه قابلیت تشخیص فرصت های کارآفرینی در فرآیند کارآفرینی کشاورزی اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی کشاورزی، اشتغال، شبکه های اجتماعی، روابط قوی، روابط ضعیف
  • محمد عبدی سیدکلایی، امیر منصور طهرانچیان، احمد جعفری صمیمی، سید مجتبی مجاوریان صفحات 407-413

    از آنجایی که برخی از مواد اولیه، کالاهای نیمه ساخته، واسطه ای و سرمایه ای در بخش کشاورزی از محل واردات تامین می شوند بنابراین نوسانات نرخ ارز می تواند روی قیمت تمام شده محصولات این بخش اثر بگذارد. در سال های اخیر با نوسانات قابل ملاحظه ای در نرخ ارز روبرو بوده ایم که تاثیر بسزایی بر همه بخش ها و از جمله بخش کشاورزی داشته است. نرخ ارز از طریق افزایش قیمت واردات مواد اولیه کشاورزی بر افزایش قیمت محصولات کشاورزی موثر است. به عبارت دیگر، کاهش عرضه داخلی به دلیل تحریک صادرات محصولات کشاورزی ناشی از افزایش نرخ ارز رابطه فوق را تقویت می کند. در این پژوهش، تاثیر نوسانات نرخ ارز بر شاخص قیمت در بخش کشاورزی ایران با استفاده از روش گارچ چند متغیره مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهند که در سطح معنی داری یک درصد، تکانه های گذشته نرخ ارز اثر مثبت روی شاخص قیمت بخش کشاورزی دارد. علاوه بر این، به رغم اینکه نوسانات جاری شاخص قیمت بخش کشاورزی از نوسانات گذشته خود تاثیر نمی پذیرد اما نوسانات گذشته نرخ ارز اثر مثبت بر نوسانات جاری نرخ ارز دارد.

    کلیدواژگان: اقتصاد ایران، بخش کشاورزی، روش گارچ چند متغیره، نرخ ارز
  • محمد کاوسی کلاشمی، محسن کاوسی کلاشمی صفحات 429-438

    برنج اهمیت ویژه ای در سبد غذایی خانوار ایرانی دارد. نوسانات قیمت این محصول طی سال های اخیر موجب نارضایتی مصرف کنندگان شده است. این تحقیق با استفاده از الگوی خود توضیح واریانس ناهمسان شرطی تعمیم یافته (GARCH) و داده های دوره زمانی ماهیانه 1392-1378، به بررسی اثرات سرریز قیمت برنج صدری ممتاز (در دو سطح خرده فروشی و عمده فروشی) در بازار استان گیلان می پردازد. براساس نتایج حاصل از آزمون های ریشه واحد می توان ادعا کرد که سری زمانی ماهیانه قیمت عمده فروشی برنج صدری ممتاز و سری زمانی ماهیانه قیمت خرده فروشی برنج صدری ممتاز، دارای ریشه واحد در فراوانی صفر بوده یا (I(1 می باشند. با توجه به مقادیر آماره محاسباتی اثر و حداکثر ریشه مشخصه وجود رابطه بلندمدت بین دو سری زمانی ماهیانه مورد بررسی تایید می شود. ضرایب حاصل از نرمال سازی بردار همگرایی نشان داد که با افزایش (کاهش) یک درصدی قیمت خرده فروشی، انتظار می رود قیمت عمده فروشی 0.99 درصد افزایش (کاهش) یابد. نتایج حاصل از برآورد الگوی GARCH نشان داد که سرریز نوسانات از قیمت خرده فروشی به عمده فروشی و بالعکس وجود دارد. همچنین، نوسانات قیمت محصول برنج در سطح خرده فروشی و عمده فروشی اثر مثبت و معنی دار آماری بر نوسانات خود دارند. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش طراحی بسته های سیاست های مناسب در طرف عرضه و تقاضا توصیه می شود.

    کلیدواژگان: قیمت های کشاورزی، نوسانات، الگوی GARCH، آزمون ریشه واحد، هم جمعی
  • امین نیکخواه *، زینب کوگیر چگینی، ارمغان کوثری مقدم، فریما نیکخواه صفحات 439-446

    در این مطالعه اختلالات اسکلتی عضلانی، انرژی مصرفی و هزینه های ورودی کارگران شالی کار گیلانی در سه مرحله کاشت، داشت و برداشت در کشت برنج مورد بررسی قرار گرفت. تعداد افراد نمونه 74 نفر تعیین شد. داده ها از طریق پرسشنامه نوردیک و مصاحبه حضوری با کشاورزان گرآوری شدند. نتایج نشان داد، انرژی ورودی نیروی انسانی برای کشت برنج در مراحل کاشت، داشت و برداشت به ترتیب 6/674، 8/356 و 9/205 مگاژول بر هکتار است. مجموع هزینه های ورودی نیروی انسانی دو میلیون و دویست و هشتاد و شش هزار تومان بر هکتار محاسبه شد. نشیمن، کمر و زانو بیش ترین ناحیه هایی بودند که کشاورزان در آن احساس درد می کردند. تفاوت سن، ساعات کاری و سال های اشتغال به کار کشاورزی افراد سالم و افراد دارای وضعیت نسبتا نامناسب سلامتی در سطح یک درصد معنی دار شد. 20 درصد از کشاورزان وضعیت سلامتی خود را در حد بسیار ضعیف ارزیابی نمودند. در انتها با توجه به هزینه های نسبتا زیاد و انواع اختلالات اسکلتی عضلانی شایع به سبب فعالیت های کشت و کار برنج در این منطقه و همچنین اثرات سوء ناشی از روی آوردن افراد به انواع داروهای مسکن مجاز و غیرمجاز در اوج فصل کاری، پیشنهاد می گردد، سرمایه گذاری های لازم جهت تسریع فرآیند مکانیزاسیون عملیات کشت برنج در استان گیلان انجام گیرد.

    کلیدواژگان: ارگونومی، انرژی، برنج، کارگران شالی کار، نیروی انسانی
  • طاهر عزیزی خالخیلی، مسعود بیژنی*، محمد رضا شاه پسند، فرزاد فربود صفحات 465-476

    از آنجا که برای برگزاری برنامه های آموزشی ترویجی روستاییان، هزینه های انسانی و مادی زیادی صرف می گردد؛ لذا، یکی از اجزای اساسی این برنامه ها که باید مورد توجه قرار گیرد، «ارزشیابی اثربخشی» و تعیین میزان دستیابی به اهداف و مشخص کردن مشکلات و نواقص موجود و اصلاح آن برای دوره های آتی است. بر این اساس، هدف این مطالعه، ارزشیابی اثربخشی برنامه های آموزشی ترویجی روستاییان بود. برای دستیابی به این هدف، در مرحله اول پژوهش، الگوهای ارزشیابی اثربخشی آموزشی با استفاده از روش تحقیقات اسنادی، واکاوی گردید و بر اساس آن الگوی «ارزشیابی اثربخشی برنامه های آموزشی ترویجی (اثبات)»، در قالب ارزشیابی یک نمونه برنامه آموزشی روستاییان طراحی و اجرا گردید. مرحله دوم پژوهش با استفاده از طرح تحقیق پیش آزمون پس آزمون از یک گروه انجام گرفت. جامعه مورد مطالعه، پرورش دهندگان گوسفند شهرستان پاسارگاد استان فارس بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، نمونه مورد مطالعه انتخاب شد (32=n). ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ای بود که روایی و پایایی آن با استفاده از روش ارزیابی لینکولن و گوبا تایید گردید. نتایج نشان داد میزان رضایت شرکت کنندگان از دوره برگزارشده در ابعاد مورد بررسی، بالاتر از حد متوسط است. همچنین دوره برگزار شده روی یادگیری افراد از نظر نگرش و دانش ایشان نسبت به موضوعات مورد آموزش دارای تاثیرات معنی دار بود. مهمترین مشکل افراد برای شرکت در دوره، مشکل رفت و آمد به محل برگزاری دوره بود. در پایان، بر اساس یافته های پژوهش، پیشنهادهای کاربردی ارائه شده است.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، اثربخشی آموزشی، الگوی اثبات، پرورش گوسفند، پاسارگاد
  • مریم شادپور رشتی، محمد رضا خالدیان *، محمد حسن بیگلویی، مجتبی رضایی صفحات 477-487

    به منظور واسنجی و اعتبارسنجی مدل پایلوت برای برنج در اقلیم مرطوب، مطالعه حاضر در قالب بلوک کامل تصادفی با سه تکرار روی رقم متداول محلی هاشمی در سال های زراعی 2001، 2002، 2005، 2006 و 2007 انجام شد. پژوهش حاضر در موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت انجام شد. مقایسه مقادیر اندازه گیری شده و شبیه سازی شده عملکرد دانه و ماده خشک براساس آماره های کارآیی نش-ساتکلیف، ریشه میانگین مربعات خطا و ریشه میانگین مربعات خطای نرمال شده انجام شد. نتایج نشان داد که ریشه میانگین مربعات خطا برای مراحل واسنجی و اعتبارسنجی به ترتیب 69/0 و 72/0 تن در هکتار بود. ریشه میانگین مربعات خطای نرمال شده برای مراحل واسنجی و اعتبارسنجی به ترتیب 5/9 و 1/14 درصد بود. ریشه میانگین مربعات خطای نرمال شده برای عملکرد دانه و ماده خشک به ترتیب 74/8 و 37/13 درصد بود. مقادیر آماره کارآیی نش-ساتکلیف بین 84/0 تا 98/0 بود. نتایج نشان داد که مدل پایلوت می تواند برای مدیریت صحیح آب در رژیم های مختلف آبیاری برنج به کار رود. تجزیه و تحلیل سناریوهای مختلف مدیریتی نشان داد که بهترین رژیم آبیاری، رژیم آبیاری تناوبی با دور آبیاری هشت روز می باشد.

    کلیدواژگان: رشت، رقم هاشمی، شبیه سازی، مدیریت آبیاری
  • مصطفی تیموری*، نینا رجایی، محمد هادی حاجیان صفحات 489-496

    هدف پژوه حاضر ارزیابی توزیع درآمد در خانوارهای روستایی شهرستان ابهر استان زنجان می باشد، بدین منظور از آمار هزینه - درآمد خانوارهای مناطق روستایی شهرستان ابهر موجود در مرکز آمار ایران استفاده شد، این اطلاعات با استفاده از تکنیک هایی نظیر ضریب جینی، مقایسه ی دهک ها، مقایسه ی پنجک ها ومحاسبه ی نسبت های درآمدی مورد بررسی قرار گرفتند، نتایج آمار توصیفی تحقیق نشان داد که میانگین سن افراد مورد مطالعه 8/49 سال بوده، بیشترین فراوانی مربوط به گروه سنی 31 تا 40 سال و کمترین فراوانی مربوط یه گروه سنی 51-60 سال بوده است، 2/87 درصد سرپرستان خانوارها مرد و 10 نفر آن ها زن بوده اند ، 8/80 درصد سرپرستان خانوار، دارای همسر و مابقی فاقد همسر بوده اند، نتایج تحلیلی تحقیق نشان می دهد 20 درصد غنی ترین خانوارهای جامعه روستایی شهرستان ابهر بیش از نیمی از درآمدها را دارا بوده اند، 4 دهک فقیر، کمتر از 10 درصد درآمد را صاحب شده اند. غنی ترین دهک کشاورز حدود 28 برابر ضعیف ترین دهک و غنی ترین دهک غیرکشاورز بیش از 74 برابر ضعیف ترین دهک صاحب درآمد بوده اند. همجنین نتایج نشان داد که توزیع درآمد در بین خانوارهای کشاورز نسبت به خانوارهای غیرکشاورز شرایط مناسب تری داشته به طوری که ضریب جینی در بین خانوارهای کشاورز 55/0 و در بین خانوارهای غیرکشاورز 56/0 بوده است، نتایج تحلیل همبستگی نشان می دهد که بین سن سرپرست خانوارهای مورد مطالعه و هزینه ناخالص سالانه آنها رابطه آماری معنی داری منفی در سطح 5 درصد خطا وجود داشته ولی بین سطح تحصیلات سرپرست خانوارهای مورد مطالعه با هزینه ناخالص سالانه آنها ارتباط معنی دار مثبت در سطح 1 درصد خطا وجود داشته است، نتایج آزمون های مقایسه میانگین نشان می دهد بین هزینه سالانه خانوارهای با سرپرست زن و مرد و خانوارهای با وضعیت زناشویی مختلف، تفاوت معنی داری وجود داشته است.

    کلیدواژگان: ابهر توزیع درآمد، ضریب جینی، مناطق روستایی، منحنی لورنز
  • اصغر باقری *، مجتبی سوختانلو صفحات 497-508

    این پژوهش به بررسی سازوکارهای مدیریت بذر سیب زمینی توسط سیب زمینی کاران شهرستان فریدون شهر در استان اصفهان پرداخته است. این پژوهش به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری تحقیق، شامل سیب زمینی کاران شهرستان فریدونشهر بودند. نمونه ای متشکل از 250 نفر از سیب‏زمینی‏کاران (جامعه کل: 725 نفر) برای گردآوری اطلاعات تعیین شدند. روش نمونه گیری مورد استفاده در تحقیق، طبقه ای تصادفی با انتساب متناسب بود. ابزار تحقیق پرسشنامه ای بود که روایی صوری آن توسط گروهی از اعضای هیات علمی و کارشناسان جهادکشاورزی شهرستان فریدون شهر تایید شد. برای تعیین پایایی تحقیق از آلفای کرونباخ استفاده شد که برای متغیرهای تحقیق بالاتر از 7/0 بدست آمد. نتایج نشان داد که «بخشی از غده های تولید شده توسط کشاورزان» اولویت اول کشاورزان به عنوان منبع غده بذری سیب‏زمینی بود. 6/89 درصد از سیب زمینی کاران غده های بذری را در شرایط نامناسبی نگهداری می کنند. دانش و مهارت اکثر کشاورزان درزمینه مدیریت بذر سیب زمینی پایین بود و رابطه مثبت و معنی داری با سطح تحصیلات و عملکرد سیب زمینی داشت ولی رابطه آن با سن منفی بود. براساس تحلیل رگرسیون لجستیک، قدرت پیش بینی مدل 639/0 بود و حساسیت کل مدل برای پیش بینی 0/86 درصد بدست آمد. هم چنین از میان عامل های فردی، حرفه ای و اقتصادی، متغیرهای سن، تعداد نیروی کار خانواده، وسعت مالکیت زمین ها، وسعت زیرکشت سیب زمینی، عملکرد تولید سیب زمینی در واحد هکتار، تعداد قطعات مالکیت زمین ها و سطح دانش و اطلاعات در میان پاسخ‏گویان بطور معنی داری بر پذیرش و بکارگیری سیستم های نوین تولید بذر سیب زمینی دلالت دارند.

    کلیدواژگان: سیب زمینی کاران، شهرستان فریدون شهر، غده بذری سیب زمینی، کیفیت بذر
  • رویا اشراقی صفحات 509-515

    پژوهش حاضر به منظور شناسایی مولفه های تاثیرگذار بر توسعه حرفه ای اعضای هیات علمی می پردازد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام به تعداد 209 نفر بود که به شیوه سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار تحقیق پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی صوری و محتوایی آن مورد تایید صاحب نظران واقع گردید و پایایی آن براساس محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (81/0)، مطلوب تشخیص داده شد. برای تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از نرم افزار SPSS21 و تکنیک تحلیل عاملی اکتشافی بهره گرفته شد. نتایج حاصل از انجام تحلیل عاملی گویای آن است که چهار مولفه بالندگی خدماتی – ساختاری، بالندگی مدیریتی - سازمانی، بالندگی فردی- شخصیتی و بالندگی شبکه ای – اجتماعی بعنوان مولفه های موثر بر توسعه حرفه ای اعضای هیات علمی شناسایی شدند که روی هم رفته 89/50 درصد از واریانس کل را تبیین نمودند.

    کلیدواژگان: اعضای هیات علمی، توسعه حرفه ای، دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام
  • رضا آقاجان نشتایی، ابراهیم چیرانی، مهرداد گودرزوند چگینی * صفحات 517-524

    امروزه پیشرفت در هر کشور و رشد تولیدات، مستلزم برنامه های سرمایه گذاری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است. منابع این سرمایه گذاری ها از طریق سود انباشته، انتشار سهام، تسهیلات بانکی یا به وسیله ترکیبی از این منابع قابل تامین است. موسسات و بنگاه های اقتصادی برای ادامه حیات و فعالیت های تولیدی خود و همچنین توسعه فعالیتها، به سرمایه های کلان نیاز دارند. هم چنین، این موسسات و بنگاه های اقتصادی برای تامین سرمایه خود وابستگی شدیدی به بازارهای مالی دارند. نقش این بازارهای مالی در اختیار گذاشتن سرمایه های لازم برای موسسات و شرکت ها است. راهکار تامین مالی، یکی از اصلی ترین حوزه های تصمیم گیری مدیریت مالی شرکت ها در راستای افزایش ثروت سهامداران به شمار می رود. لذا در این مقاله به تعریف روش های مرسوم تامین مالی خارجی(تامین مالی از طریق بدهی و انتشار سهام)، مزایا و معایب آنها پرداخته ایم.

    کلیدواژگان: بازارهای مای، تامین مالی از طریق بدهی، صدور سهام
  • نصرالله مولایی هشجین صفحات 525-533

    تجمیع تیپ روستاهای جلگه ای نوعی برنامه ریزی برای توسعه کالبدی سکونتگاه های روستایی جهت تغییر شیوه زندگی ساکنان از حالت پراکنده، به نیمه پراکنده است. این تغییر مسائل و مشکلات روستاها را کاهش می دهد. همچنین تجمیع تیپ روستاها روشی متعادل برای استفاده از منابع و تسهیلات به منظور سازماندهی فضایی مناسب برای سکونت روستاییان در نواحی روستایی است که شرایط مناسب برای توسعه الگوی جدید سکونتگاه ها را فراهم می کند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که کارشناسان با تجمیع تیپ روستاهای جلگه ای استان گیلان که نقش مهمی در حل مسائل و مشکلات روستاها دارد موافق بوده اند. همچنین بهره برداری متعادل از فضا و رسیدن به توسعه پایدار روستایی نیز از اثرات دیگر این طرح می باشد. سطح پایین اطلاعات، فرهنگ غالب، موانع فرهنگی و فقدان قوانین شفاف در این حوضه از جمله موانع اصلی اجرای این طرح در کوتاه مدت است. با در نظر گرفتن محدودیت های فوق، فرآیند تجمیع تیپ روستاهای جلگه ای، نیازمند حمایت های دولتی، بکارگیری متخصصین برنامه ریزی توسعه روستایی و همچنین مشارکت روستاییان است.

    کلیدواژگان: امکان سنجی، تجمیع، توسعه پایدار، تیپ روستاها، جلگه گیلان، کارشناسان
|
  • Mojgan Khoshmaram, Kiumars Zarafshani, Amirhossein Alibaygi, Aliasghar Mirakzadeh Pages 395-406

    Although agriculture has a major role in economy, in general, and employment opportunities for unemployed population, in particular, limited ability of individuals to recognize entrepreneurial opportunities in agriculture has reduced the share of agriculture in employment. Therefore, the enhancement of opportunity recognition skills among individuals in the agriculture sector is believed to solve unemployment challenges. Social capital is a rich source of information that permits the individuals to identify different combinations of the means-ends in the creation of new products or services for a particular market. Thus, this study sought to explore the role of social capital components in agricultural entrepreneurial opportunity recognition in Kermanshah province. The statistical population of this study consisted of all agricultural entrepreneurs in Kermanshah province (N=136), 102 of them were selected as the sample of the study based on Krejcie and Morgan’s sampling table and the use of a proportional stratified sampling method. The main instrument in this study was a questionnaire whose validity was confirmed by a panel of experts; its average variance was extracted, and its discriminant validity and reliability coefficient was established by using a Cronbach's alpha as well as the composite reliability index. Data were analyzed by SPSSV23 and Smart PLS softwares. The result of the Structural Equation Modeling (SEM) revealed that the social capital components (strong ties and weak ties) were the main predictors of opportunity recognition among agricultural entrepreneurs in Kermanshah province. Findings of this study carry important implications for agricultural policy makers and educators aiming to foster greater inclusion and cohesion, and to increase transparency and accountability, in order to develop the recognition and exploitation of entrepreneurial opportunities in the process of promoting agricultural entrepreneurship.

    Keywords: agricultural entrepreneurship, employment, Social Network, strong tie, weak tie
  • Mohammad Abdi Seyyedkolaee, Amir Mansour Tehranchian, Ahmad Jafari Samimi, Seyyed Mojtaba Mojaverian Pages 407-413

    Since some raw materials, semi manufactured, intermediate and capital goods in agricultural sector are imported, the exchange rate fluctuations can affect the cost price of products in this sector. Recently, we are facing considerable fluctuations in exchange rate that has an important impact on all sectors including the agriculture. As a result of an increase in import prices in agricultural raw materials, the exchange rate fluctuates. In other words, this relationship is strengthened by lower domestic supply due to the stimulation of the exports of agricultural products induced by an increase in exchange rate. The present study deals with the impact of exchange rate fluctuations on agricultural price index in Iran using MGARCH method. The results show that the past shocks of exchange rate have a positive impact on agriculture price index at the 1% significance level. Moreover, despite the fact that the current fluctuations of agriculture price index do not relate to its past fluctuations, the past fluctuations of exchange rate have a positive impact on current fluctuations of exchange rate.

    Keywords: Agriculture sector, Exchange rate, Iran's economic, MGARCH method
  • Arega Ademe, Belay Kassa, Degye Goshu, Majaliwa Mwanjalolo Pages 415-428

    The research examined effect of climate variability on yield of the two dominant cool weather cereals (wheat and barley) in central highland and Arssi grain plough farming systems of Ethiopia using eight round unbalanced panel data (1994-2014). The stochastic frontier model result revealed that production inputs for producing wheat and barley in the two farming system had significant effect. Crop season rainfall increment had negative and significant effect on technical efficiency of smallholders to produce wheat as to the model result. Technical efficiency of two crops responded differently for cropping season rainfall variability, in which wheat had negative and significant interaction with it while barley had positive. Given this, cropping season temperature had significant and positive effect on technical efficiency of both wheat and barley. Having this into account, yield of the two crops responded similarly for changes in production inputs like working capital, human labor and fertilizer. In general, rainfall inconsistency at the different stages of the production period had strong effect on yield of the two crops. Given this, the study forwarded an assignment to plant scientists in order to have further investigation on how the two crops responded differently to temperature variability.

  • Mohammad Kavoosi-Kalashami, Mohsen Kavoosi Kalashami Pages 429-438

    Rice plays an especial role in Iranian household's nutrition basket. The volatilities of its price during recent years caused consumer's dissatisfaction. This paper investigates spillover effects of price volatilities (at the wholesale and retail levels) in the Guilan Province rice market. The Generalized Autoregressive Conditional Hetroscedasitic (GARCH) model was used for the monthly time period of 1999 to 2013. As the results of the unit root tests showed, the monthly time series of Sadri-Momtaz variety wholesale price and Sadri-Momtaz variety retail price have unit roots in zero frequency or they are I(1). Considering the amounts of trace and maximum eigen values statistics, there is a long-run relationship between Sadri-Momtaz variety wholesale and retail monthly price time series. Coefficients of normalized cointegration vector showed that, with one percent increase (decrease) in retail price, it would be likely that wholesale price could increase (decrease) by 0.99 percent. Results of GRACH model revealed that spillover effects exist from the retail price to the wholesale price and vice versa. In addition, price volatility in retail and wholesale levels had positive and significant effects on its own level price volatility. Accordingly, providing proper policy packages in both supply and demand sides were advised.

    Keywords: Agricultural Prices, Cointegration, GARCH Model, Unit Root Test, Volatility
  • Amin Nikkhah *, Zeynab Kougir-Chegini, Armaghan Kosari-Moghadam, Farima Nikkhah Pages 439-446

    In this study, musculoskeletal disorders, energy consumption and input costs of paddy labors have been studied in cultivation, crop protection, and harvesting rice in Northern Iran, Guilan province. The sample size of the study consisted of 74 paddy workers of the study region. The data were collected through Nordic questionnaire and semi-structured interviews. The results indicated that the labor input energy of cultivation, crop protection, and harvesting were 674.6, 356.8 and 205.9 MJha-1, respectively. The total labor input costs were determined to be 22,860,000 IRRs ha-1. Lower back, back and knees were the most common areas where paddy workers were feeling pain. There were significant differences among the age, working hours and working years of healthy and relatively healthy poor paddy workers (p

    Keywords: Energy, Ergonomics, Human labor, Paddy workers, rice
  • Emmanuella Ellis Pages 447-463

    Crop insurance is a risk management tool with the potential of dealing with risk more efficiently, the study uses a dichotomous contingent valuation method to elicit the willingness to pay for crop insurance among cereal farmers in the Eastern region of Ghana. The study employed descriptive statistical techniques to analyse primary data obtained from 208 sampled farmers in the region. Approximately, 52.9% of the farmers expressed interest in crop insurance. A Heckman two stage approach was employed to estimate the factors influencing the WTP for crop insurance. The results revealed that farmers were willing to pay approximately GHc 69.6 per cropping season. The demand for insurance was found to be negatively correlated with the premium amounts suggesting that it is a normal good. The Probit model revealed that marital status, education, borrowing, and awareness of crop insurance influenced farmers willingness to purchase insurance. Farmers WTP amount estimated with the interval regression model was shown to be influenced by key variables such as age, crop type, farm size, farm experience, income, weather variation, savings and access to extension agents. Innovative insurance products and the appropriate distribution channels are also recommended to incite demand for crop insurance.

    Keywords: Contingent valuation, Heckman two stage analysis, Willingness to pay
  • Taher Azizi-Khalkheili, Masoud Bijani*, Mohammad Reza Shahpasand, Farzad Farbod Pages 465-476

    Since a lot of material and human expenditure are spent for implementing extension education programs for rural people, one of the most important aspects of these programs is “effectiveness evaluation” and the rate of accomplishing program objectives, as well as determining program obstacles and solving them for future plans. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of rural extension education programs regarding sheep breeding. To achieve this purpose, the first phase of the present study analyzed effectiveness evaluation models using documentary studies. Then, an Effectiveness Evaluation of Extension Education Programs (EEEEP) model was designed and accomplished in the form of evaluating a rural education program. The second phase used an experimental research method in one-group pretest-posttest design. A purposeful sampling method was used for selecting research sample (n=32) from sheep breeders in Pasargad Township, Fars Province, Iran. The data gathering instrument was a questionnaire whose validity and reliability were confirmed with the Lincoln and Guba assessment method. The results revealed that participants’ satisfaction with the programs was higher than average in three dimensions. Also, these courses had a significant influence on the attitude and knowledge of the participants about the educated subjects. The participants’ main problem was the difficulty of attending the class. Finally, based on the findings, some executive recommendations have been provided.

    Keywords: Evaluation, Educational effectiveness, EEEEP model, Sheep breeding, Pasargad
  • Maryam Shadpour, Mohammadreza Khaledian*, Mohammadhassan Biglouei, Mojtaba Rezaei Pages 477-487

    In order to calibrate and validate the PILOTE model for rice in a humid climate, this study was carried in a randomized complete block design with three replications on a popular local variety, Hashemi, during 2001, 2002, 2005, 2006 and 2007 crop seasons. This research was done at the Rice Research Institute of Rasht, Iran. Evaluation of simulated and measured grain yield and dry matter values was done using Nash-Sutcliffe efficiency (EF), Root Mean Square Errors (RMSE) and normalized root mean square errors (NRMSE) indices. The results revealed that RMSE for validation and calibration were 0.69 and 0.72 Mg.ha-1, respectively. NRMSE for calibration was 9.5 % and for validation was 14.1 %. NRMSE for grain yield and dry matter were 8.74 and 13.37 %, respectively. EF values were between 0.84 and 0.98. The results showed that the PILOTE model can be used to manage properly rice irrigation in different regimes. Scenario analysis showed that the best irrigation regime was intermittent irrigation with 8-day interval.

    Keywords: Hashemi variety, Irrigation management, Rasht, simulation
  • Mostafa Teimoori *, Nina Rajaee, Mohammad Hadi Hajian Pages 489-496

    The present study aims to investigate income distribution in Zanjan Province, for which the statistics of cost-income of the households in rural areas of Abhar County were used. They were available in the Statistical Center of Iran. In order to measure income distribution, the indicators of Lorenz curve, the Gini coefficient, the proportion of high-income groups to low-income groups, as well as the comparison of decades and quintiles are described below. The results indicated that 20% of the richest households in the rural community of Abhar County had more than half of the revenue, and four poor decades had less than 10% of revenue. The richest farmer docile had an income about 28 times as high as the poorest decade, and the richest non-farmer docile had an income about 74 times as high as the poorest non-farmer docile. The results of the Gini coefficient of the two occupational groups suggested that the Gini coefficient of people working in the agricultural sector was equal to 0.55, and that it was 0.56 for non-agricultural workers by comparison. The results of correlation analysis indicated a negative relationship between the age of household’s head and their annual income. Moreover education level of household’s head had a positive relationship with their annual income. In addition, there was no significant difference among annual incomes of households heads with different occupational groups.

    Keywords: Abhar, income distribution, the Gini coefficient, Lorenz curve, Rural Areas
  • Asghar Bagheri *, Mojtaba Sookhtanlou Pages 497-508

    This study investigated the mechanisms of seed potato management by potato growers of Freydunshahr County in Isfahan province. Survey research method was used in this study. A sample of 250 potato growers (N=725) was selected for data collection. Stratified random sampling method was used. The research instrument was a questionnaire that was validated for face validity by a panel of faculty members and agricultural experts of Agriculture Jihad Organization in Freydunshahr County. For determining the reliability, Cronbach's alpha was estimated which turned to be higher than 0.7. Results showed that "a part of tubers produced by farmers" was the first priority of farmers as seed tuber source. Results showed that 89.6 percent of potato growers store and keep seed tubers in inappropriate conditions. Majority of the farmers did not have sufficient information on seed potato management and there was a positive and significant relationship between the farmers’ education and potato yield per hectare, but a negative relationship was found for age. Based on logistic regression analysis, the predictive power of the model was 0.639 and the sensitivity of total model to determine the correct percentage was 86.0 percent. Among individual, professional and economic factors, variables of age, number of family labor, area of owned land, area of potato farming, potato yield per hectare, number of owned land parcels and knowledge and information level of respondents significantly impacted on the adoption and use of modern seed potato production systems.

    Keywords: Freydunshahr County, potato seed tuber, potato growers, Seed quality
  • Roya Eshraghi Pages 509-515

    Professional development is a continuous process of individual and experimental tests that must empower individual educators to make complex decisions; to identify and to solve problems; to connect theory and practice in learners’ output; and to enable educators to offer learning opportunities to students and prepare them in terms of provided world class standards and citizen responsibilities of adults inspired by these assumptions, the present study aimed to identify factors affecting the professional development of its faculty members. The statistical sample consisted of 902 individuals all of whom were faculty members of the Islamic Azad University, Ilam Branch, Ilam, Iran that were studied by a census method. The survey instrument was a research-made questionnaire whose content and face validity was confirmed by a panel of experts and its reliability coefficient turned out to be at a desirable level. SPSS21 software and factor analysis technique were employed to analyze the collected data. The results of the factor analysis showed that development services indicated that four components, that is, structural-service maturity, institutional-directorial maturity, personal and character maturity and network-social maturity were identified as factors affecting the professional development of faculty members which explained 50.89% of the total variance altogether.

    Keywords: faculty members, Ilam Province, Islamic Azad University, professional development
  • Reza Aghajan Nashtaei, Ebrahim Chirani, Mehrdad Goudarzvand Chegini * Pages 517-524

    Countries need short, medium, and long-term investment plans for production growth and development. Different sources for these investments can be supplied through retained profit, stock issuance, and bank loans, or a combination them. Institutions and firms need huge amount of capitals for their survival, production, and also development of activities. In addition, these institutions and firms rely heavily on financial markets for self-financing. The role of financial markets is to provide the required capitals for institutions and firms. Financing strategy is considered as one of the main areas of financial management decisions in companies seeking to increase shareholders’ wealth. Therefore, the aim of this paper was to discuss conventional methods of external financing through debt and stock issuance and explain their associated advantages and disadvantages.

    Keywords: financial markets, financing through debt, stock issuance
  • Nasrollah Molaeihashjin Pages 525-533

    The gathering of rural type in Guilan plains is a kind of planning for physical development of rural settlements that aims at changing dweller's lifestyle from a dispersed to a semi-dispersed state. This change will reduce the problems and difficulties of villages. In addition, it is an optimal way to exploit the resources and facilities for making a desirable spatial organization for villagers’ settlement in rural areas, which in turn provides a favorable condition for the development of a new pattern of settlement. The results of this study suggest that experts’ point of view toward gathering of plain rural types in Guilan province is positive and it can have significant role in alleviating the problems and difficulties of the villages. Also, optimal exploitation of space and achieving rural sustainable development are other side effects of this plan. Because of the low level of information, prominent culture, cultural obstacles and the lack of clear rules and regulations in this field are the main obstacles to run this plan in a short-term period. Given these limitations, the process of gathering plain rural type, then, requires the governmental support, the use of experts in rural development planning, as well as villagers’ cooperation.

    Keywords: experts, feasibility, gathering, Guilan plains, rural type, sustainable development